Yemek Tarifleri

MÜTİŞ TİRAMİSU TARİFİ...

İtalyan asıllı siyahi bir tatlı olan tiramisu, ülkemizde son yıllarda popüler olmasıyla tanınır. Mutluluk ve enerji veren bir tatlı olduğu için de İtalyanlar bu tatlıya 'beni yukarı çek, beni yukarı kaldır' anlamına gelen tiramisu ismini vermiştir.

İşte iştah açıcı görüntüsü ve lezzetiyle kolay tiramisu tarifi!


Malzemeler

  • 1 pakethazır kek(iki katlı pasta tabanı)
  • 1 çay bardağısıcak su
  • 1 yemek kaşığıgranül kahve
  • 1 tatlı kaşığıtoz şeker
  • Kreması için:

  • 200 gramlabne peyniri
  • 2 su bardağısüt
  • 5 yemek kaşığıtoz şeker
  • 3 yemek kaşığıun
  • 1 adetyumurta sarısı
  • Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığıkakao

Püf Noktası

Orijinal tiramisunun mascarpone peynirli krema karışımı ve savoyar (kedi dili) bisküvi ile hazırlandığını belirtelim.

Nasıl Yapılır?

  1. Tiramisunun kremasını hazırlamak için; toz şeker, un, süt ve yumurta sarısı karışımını sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

  2. Kremayı soğumaya bırakın. Kek tabanını ıslatmak için; sıcak su, granül kahve ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın.

  3. Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın.

  4. Servis tabağına pasta tabanının bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın, üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.

  5. Pastanın diğer katını kahveli karışımla ıslatın ve dikkatli bir şekilde ters çevirerek krema katının üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın.

  6. Kakaoyu tiramisu pastanın üzerine eleyin ve buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın...


MOZAİK PASTA TARİFİ

MALZEMELER

  • 125 gramsana margarin
  • 1 paketkrema(soğuk)
  • 2 yemek kaşığıkakao
  • 2 yemek kaşığıpudra şekeri(3 yemek kaşığı toz şeker kullanabilirsiniz)
  • 1,5 paketpetibör bisküvi
  • Üzeri için:

  • 1 çay bardağırendelenmiş hindistan cevizi

Püf Noktası

Arzuya göre toz şeker de kullanabilir, yoğun bir tat için eritilmiş bitter çikolata ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Pötibör bisküvileri gelişigüzel kırarak ufak parçalara ayırın ve oval bir kaba aktarın.

  2. Pudra şekeri, krema ve kakaoyu çırpın. Çırptığınız karışıma azar azar yağı ilave edin ve karışım homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin. Bisküvileri harca bulayın.

  3. Alüminyum folyoyu mutfak tezgahınızın üzerine açın. Mozaik pasta harcını üzerine yerleştirin.

  4. Folyoyu iki taraftan kapatarak pastanıza piramit şeklini verin. Pürüzsüz bir şekil alması için yan taraflarını bir spatula yardımıyla bastırarak düzeltin.

  5. Kolay dilimlenebilmesi için; mozaik pastayı buzdolabında 2- 3 saat kadar bekletin.

  6. Dilimledikten sonra rendelenmiş Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın...

Ödevlerinizi ve araştırmalarınızı KÜTÜPANEDEN bulabilirsiniz.

KÜTÜPHANE...   =========   BİLGİ...

Powered by Webnode
Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started